søndag 25. april 2010

Mine gode horn

Denne oppskriften kan med fordel dobbles men om man skal bake denne uten kjøkkenmaskin er det bedre å gjøre det i to omganger
2 pk Gjær (bruk gjerne tørrgjær)
150 gr Margarin
6 dl Lett melk
1 ½ dl Sukker
½ ts Salt
1 kg Hvetemel (ikke bruk alt melet på en gang, når alt er eltet sammen bruker du det siste melet helt til deigen er smidig)

Smelt smør i en kasserolle og bland i melken, varm opp blandingen til den er 37 grader.(38 ved tørrgjær)
Bland alt det tørre og hell smør og melke blandingen over. Eltes godt sammen, minst 6 min i maskin og 12 min for hånd.
Hev deigen i en time
Del deigen i 4 like store deler, kjevle ut til rundinger som du skjærer
Opp som en pizza i 8 stykker. Legg fyllet på den bredeste biten av trekanten. F.eks ost og skinke, tacokjøttdeig,
Smør blandet med sukker og kanel, eller det du måtte ønske.
Etterhev i ca 20-25 minutter under en kopphåndduk.
Pensles med et sammenpisket egg eller melk
Stekes på bakepapir på 225 grader i 12-15 min (sjekk underveis, ovner varierer i styrke)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar