fredag 23. april 2010

Foccacia

Du trenger:
1 pk tørrgjær
1 1/2 ts sukker
2 ts salt
5 dl lunkent vann
ca. 750 g hvetemel
1 dl olivenolje
På toppen:
1/2 dl olivenolje
Fingersalt, gjerne Maldon salt

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Arbeid deigen i 10 minutter i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Slå deigen ned og legg den over på et stekebrett eller en langpanne dekket med bakepapir. Det er heveingen som er viktig når du lager dette brødet.
Bruk fingrene og stikk tett i tett med fordypninger i deigen. Dryss salt og urter over deigen og drypp deretter olje over. Dekk deigen med plastfolie og la den heve til dobbelstørrelse.
Stek brødet ved 220 grader i 10 minutter. Senk temperaturen til 180 grader og stek videre i ca. 25 minutter. Avkjøl brødet på rist.
Tips:
Oppskrften kan varieres med forskjellige urter både på og i deigen.
Gode tørkede tomater i olje, små cherrytomater eller oliven kan også dyttes ned i deigen får den etterheves.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar